Novice

14. Mednarodni celjski sejem 2017

Tudi tokrat smo se udeležili Mednarodnega Industrijskega sejma v Celju med 4. In 7. aprilom. Na njem so imeli razstavne prostore vsi najpomembnejši proizvajalci in nosilci ključnih blagovnih znamk na področju orodjarstva, strojegradnje, varjenja in rezanja, materialov in komponent ter naprednih tehnologij. 

Odziv je bil izjemen, saj so razstavnim površinam namenili še dve dodatni sejemski dvorani, zato je bilo sejmišče v celoti polno, s čim je bil sejem največji doslej. Razstavljavci smo predstavili in napovedali mnogo novosti, kar bo v prihodnosti zagotovilo številne nove posle za naše izdelke in storitve. Bilo je prisotnih več kot 700 blagovnih znamk in več kot 350 razstavljavcev. 

Sejem je dokazal, da je kljub digitalizaciji, še vedno zelo pomembno orodje za predstavitev novih tehnologij, ki podjetju v obdobju hitrega razvoja omogoča hitro predstavitev novosti. Podjetja so še enkrat poudarila pomen integracije industrije 4.0 ter z njo povezano področje robotizacije in avtomatizacije.

Na našem razstavnem prostoru se je bilo mogoče preizkusiti na varilnem simulatorju Lincoln, ki omogoča izjemno realistično varjenje s pomočjo 3D očal in virtualnim učiteljem. Najbolj spretnega varilca pa je čakala mamljiva nagrada – varilni aparat Lincoln Invertec 170. V sredo pa je bil Dan varilne tehnike, kjer je potekal Državno prvenstvo varilcev po postopku MAG in TIG. Ugotovili smo, da ima večina varilcov veliko praktičnega znanja, slabše pa so se odrezali pri teoretičnem delu. IPRO ING je bil srebrni sponzor dogodka saj menimo, da je teoretično znanje nujno za kvalitetno opravljanje varilskega poklica.

Našli ste nas lahko na našem razstavnem prostoru, kjer smo se lahko pogovorili in uživali ob kozarčku piva. Če pa zaradi gneče niste našli svojega željenega sogovornika, pa se vam iskreno opravičujemo in vas vabimo, da nas kontaktirate, da nadoknadimo zamujeno priložnost. 

V spodnjih fotografijah si lahko ogledate nekaj utrinkov iz sejma.

Vse objave