Orbitalno varjenje

Orbitalno varjenje imenujemo avtomatski postopek obločnega varjenja dveh cevi v sočelni spoj. Je zelo zahtevna tehnologija, saj je pri varjenju v različnih legah zelo pomembna stalna kontrola taline vara, njena količina in njeno vedenje, da so sile, ki vplivajo na gibanje in oblikovanje taline, pod stalnim nadzorom in v ravnotežju. Tehnologija se največ uporablja za izdelavo cevovodov (ki so večinoma iz nerjavnih jekel) v farmacevtski in kemijski industriji, v procesni tehniki, energetiki te prehrambni industriji.

Zastopamo francosko podjetje Polysoude, ki deluje že 50 let, v tem času pa je razširil svoje poslovanje po vsem svetu. Izdelujejo opremo za različne vrste varjenja.

  • Orbitalno varjenje cevi različnih debelin in premerov
  • Avtomatizirano varjenje TIG ter plazma
  • Celostna storitev

Rezultat izkušenj so visokotehnološke, inovativne in tehnično dovršene rešitve, ki so posledica večletnih izkušenj iz industrije. Naši izdelki se uporabljajo v industrijskih sektorjih, ki zahtevajo najvišje ravni nadzora kakovosti kot so:

  • visoka čistost (kemična industrija, farmacevtska industrija, polprevodniki, čiščenje vode)
  • toplotni izmenjevalci (gradnja kotlov, prenos toplote)
  • proizvodnja električne energije (fosilna goriva, jedrska energija, obnovljivi viri energije)
  • nafta in plin (raziskovanje, obdelava, transport)
  • prevoz (vesoljski, avtomobilski, pomorski, železniški)
  • majhne in srednje velike proizvodnje (mikroelektronika)

NAPREDNA TEHNOLOGIJA, VENDAR DOBRO RAZUMEVANJE SPECIFIČNIH POTREB NAROČNIKA

Izdelki Polysouda imajo le en cilj: optimizirati produktivnost in kakovost izdelkov svojih strank z razvojem novih, posebej prilagojenih rešitev. To storimo z natančnimi študijami o posebnih potrebah kupcev, ki temeljijo na našem tehnološkem in strokovnem znanju. To nam omogoča, da prispevamo k dodani vrednosti izdelka naših stran s stalnim izboljševanjem tehnik varjenja.

KULTIVIRANJE POSLOVANJA

Poleg naših tehnoloških inovacij ohranjamo tesne stike z našimi kupci tako z geografskega kot tudi s kulturnega vidika. V našem iskanju odličnosti poslušamo glas kupca, analiziramo vaše potrebe in nudimo podporo preko številnih storitev. Prav tako nudimo tudi usposabljanje in svetovanje pri začetnem zagonu aparatov.